Welpen

DE WELPEN, 7-10 jaar
De Welpengroep is voor kinderen (m/v/x) tussen de 7 en 10 jaar oud. De Welpen zijn verdeeld in 4 nesten, namelijk: rood, wit, zwart en bruin. Elk nest heeft een Gids en een Helper (meestal de meest ervaren kinderen), zij proberen hun nest aan te sturen en zijn verantwoordelijk bij het openen en sluiten van de opkomst. We openen en sluiten altijd met het afgeven van de totem, het hijsen/zakken van de vlag en het opzeggen van de welpenwet. Tijdens de opkomst worden er bijvoorbeeld spellen gespeeld zoals Levend Stratego, een handelsspel, een avondspel en een smokkelspel, worden er broodjes gebakken boven het kampvuur, wordt er gecollecteerd voor onze club of worden er nestwedstrijden gehouden. De welpen leren spelenderwijs goed om te gaan met de natuur, samen te werken en zelfstandig na te denken.

De Welpen komen iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur bij elkaar. We gaan elk jaar in de eerste week van de zomervakantie op kamp waar we allemaal gave dingen doen zoals een pretpark bezoeken, stadsopdrachten uitvoeren, een bezoek aan het zwembad, leuke spellen in het bos, elke avond een kampvuur en natuurlijk een bonte avond. Ook doen we in juni mee aan het Regionale Welpen Weekend waarin we samen met Welpen van andere scoutinggroepen uit de regio een weekend gaan kamperen bij Buitenzorg in Baarn. 

Welpen dragen allemaal een groene blouse en een groepsdas. Na de installatieceremonie (officieel een Welp worden) ontvangen de Welpen hun eerste insignes van de leiding, deze kunnen vastgenaaid worden op de blouse en de groepsdas. Insignes kunnen ook verdiend worden door succesvolle deelname aan bepaalde opkomsten en activiteiten. 

Mocht u interesse hebben of eens een keer willen komen kijken zonder enige verplichtingen? U bent van harte welkom. U kunt op zaterdag vragen naar iemand van de welpenleiding. Nog makkelijker is om een email te sturen naar:
welpenleiding@argonauten.nl