Verkenners

Verkenners

DE VERKENNERS, 11 t/m 15 jaar.

De verkenners, of ook wel scouts genoemd, zijn kinderen van 11 tot en met 15 jaar. Ze hebben elke zaterdag opkomst van 14.00 tot 16:30 uur. Meestal is dit bij ons prachtige clubhuis in het bos bij de Hoorneboegse Heide. De verkennergroep is opgedeeld in vier groepjes (patrouilles) met elk een eigen patrouilleleider en assistent patrouilleleider. De patrouilles hebben dierennamen: Arenden, Bevers, Reigers en Vossen.

De verkenners doen veel buitenprogramma’s. Zo leren ze kamperen, navigeren, knopen, koken, samenwerken en zelfstandig worden. Dit leren ze allemaal spelenderwijs. Ze gaan meerdere keren per jaar op kamp en het mooiste kamp is natuurlijk het zomerkamp wat in de eerste week van de zomervakantie plaats vind. Eens in de vier jaar vind het zomerkamp in het buitenland plaats. Tijdens de Regionale Scoutingwedstrijden (RSW) kunnen onze verkenners laten zien wat ze geleerd hebben en strijden om de titel van beste Scoutinggroep van de regio! De winnaars hiervan mogen Regio ’t Gooi vertegenwoordigen op de Landelijke Scoutingwedstrijden (LSW).

De verkenners dragen tijdens de opkomsten een beige Scoutfitblouse met natuurlijk de Argoblauwe met witte das. Tijdens het openen en sluiten wordt de vlag gehezen en gestreken. Tradities zijn belangrijk voor ons net zo als eerlijkheid, trouw, respect en zorg voor de natuur. Dit staat ook in de verkennerwet.