Uniform

Bij scouting dragen wij tijdens de opkomst een uniform. Net zo als bij een voetbalclub die zijn eigen tenue heeft, heeft scouting zijn uniform. Bijna elke scoutinggroep heeft deze. Een aantal dingen zijn bij elke groep het zelfde maar er zijn ook verschillen. Zo heeft elke groep zijn eigen scoutingdas in de groepskleuren en zijn er ook verschillen in de emblemen op het uniform.

Kleur van het uniform
Per leeftijdsgroep/speltak heeft het uniform een andere kleur:

  • De Bevers dragen een lichtrode blouse
  • De Welpen dragen een groene blouse
  • De Verkenners dragen een beige blouse
  • De Rowans dragen een donkerrode blouse

Het uniform is te koop in de ScoutShop. Zowel online als in de winkel in ScoutShop op de Amsterdamssestraatweg 51 in Baarn. De Scoutshop in Baarn is open op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 en op zaterdag van 13.00 tot 16.00..

Scoutingdas (sjaal)
Elke scoutinggroep heeft zijn eigen das. De das die wij dragen als Argonauten is een blauwe das met een brede witte rand. Achter op de das zit ons groepsembleem. De das kan je bestellen bij de ScoutShop of bij ons zelf. Wij hebben een moeder die ze voor ons maakt en direct het embleem er op zet. Je kan deze bestellen door een mail te sturen naar das@argonauten.nl

Emblemen
Bij de installatie krijgt uw kind de emblemen die op het uniform horen. Waar hoort welke insigne op de uniformblouse van uw kind? Hier onder vindt u de uitleg over de emblemen en waar deze horen op het uniform.

Op het linker borstvakje van uw kind komt het installatieteken van Scouting Nederland, dit is bij elke speltak hetzelfde insigne op dezelfde plek. Boven het borstzakje kunnen herinneringsbandjes geplaatst worden.

Op het rechter borstvakje van uw kind komt het speltakteken, dit verschilt per speltak, de bevers, welpen en verkenners hebben allen hun eigen speltakteken. Boven het borstzakje kunnen eventueel vlaggetjes geplaatst worden van land, provisie en Europa.

Op de rechter arm van uw kind komt bovenaan het naambandje van de Argonauten en daaronder de regiobadge van regio het Gooi.

Op de linker arm komt bij de welpen boven aan het driehoekje met de kleur van het nest waar ze in zitten. Daaronder komen 1 of 2 gele banden afhankelijk of de welp gids of helper is. Vaardigheidsinsignes kunnen ook op deze mouw geplaatst worden.

Hoeden
De Verkenners van De Argonauten dragen een hoed, die wordt gedragen tijdens het openen en sluiten van de opkomsten. Deze hoed wordt ter beschikking gesteld door de groep en blijft ook eigendom van De Argonauten.

Kleding met groepslogo
Wil je zijn een mooie trui of shirt met ons groep logo er op? Deze hebben wij te koop in onze webshop. Klik hier om naar de webshop te gaan.