Onze Scoutinggroep

SCOUTING: ELKE WEEK ANDERS!

Bij Scouting is altijd iets te beleven. Elk weekend zijn duizenden jongens en meisjes met z’n allen actief. En daarbij hebben we in ieder geval een heleboel plezier. Want wat is er nou leuker dan samen actief zijn? Meer dan 100.000 jongens en meisjes tussen vijf en vijfentwintig jaar weten al hoe leuk het is. Elke week een nieuw avontuur. Elk jaar een zomerkamp en een heleboel andere leuke dingen. De Scouts blijven niet binnen zitten maar gaan op zoek naar avontuur!

Scoutinggroep De Argonauten is een gezellige en spontane landgroep. Dit komt tot uiting in de leuke programma’s van de verschillende speltakken, maar vooral in de gezelligheid bij de samenkomsten. Omdat ons groepshuis in het bos ligt is er veel aandacht voor het buitenspelen en -leven. Bij De Argonauten kunnen zowel jongens als meisjes van elke leeftijd terecht. De naam van de groep komt uit de Griekse mythologie. Een groep helden beleefde onder aanvoering van Jason veel avonturen op zoek naar het Gulden Vlies. Jason moest dit gouden vacht van een ram vinden om koning te kunnen worden van zijn land. Na allerlei ontberingen lukte het De Argonauten om deze missie te volbrengen. En natuurlijk lukt dat de Scouts ook altijd!

EEN UITDAGING VOOR IEDEREEN!
Dat de Scouts niet in zeven sloten tegelijk lopen, daarvoor zorgt de leiding. Creatieve mensen die er plezier in hebben om met een groep kinderen of jongeren lol te maken. Die het een uitdaging vinden om steeds nieuwe activiteiten te organiseren. De leiding maakt het programma zelf of helpt de leden daarmee. In alle activiteiten vindt je de formule van Scouting: hoe ouder je wordt, hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt.

BEVERS, WELPEN, VERKENNERS, ROWANS, STAM, PLUSSCOUTS.
Een zesjarige vindt andere activiteiten leuk dan een zestien-jarige. Daarom kent Scouting verschillende leeftijdsgroepen. Afhankelijk van de leeftijdsgroep maken we speurtochten door het bos, gaan op excursie, voeren een musical op, maken bouwwerken van hout en touw, organiseren een sporttoernooi en ga zo maar door. Jongens en meisjes van vijf tot zeven kunnen terecht bij de Bevers. Van zeven tot elf worden ze Welp, van elf tot vijftien jaar zitten ze bij de Verkenners. De vijftien tot zeventien-jarigen worden Rowan, om daarna bij de Stam te gaan en bij de leiding natuurlijk. Voor scouts van 23 jaar en ouder is er de plus-scouts speltak.