Leeftijdsgroepen

Wil je weten wat je op jouw leeftijd bij Scouting kunt beleven? Zoek dan jouw leeftijdsgroep in het menu speltakken op en lees verder:

Bevers 5 t/m 7 jaar: Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen, lekker buiten te spelen en allemaal dingen te leren? Kom dan bij de bevers! Hier doe je allemaal leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij.

Welpen 7 t/m 11 jaar: Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets spannends te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd? Kom dan bij de welpen en speel mee in de jungle!

Verkenners/Scouts 11 t/m 15 jaar: Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de verkenners! Samen met je nieuwe vrienden doe je supergave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

Rowans/Explorers 15 tot 18 jaar: Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan rowan! De rowans organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, leer kamperen in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdooractiviteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling.

Stam/Roverscouts 18 t/m 23 jaar: Ben jij tussen de 18 en 23 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan lid van onze Stam en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je stamperiode aan de slag gaat. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere scouts begeleidt.

Plusscouts: 23+: Ben jij ouder dan 23 jaar en wil je graag betrokken blijven bij Scouting door af en toe een activiteit te doen of mee te helpen met groepsactiviteiten? Dan ben je bij de plusscouts op de juiste plek.