Jamboree On The Air

Elk jaar in het derde weekend van oktober is de JOTA – JOTI , ofwel de Jamboree On The Air en Jamboree On The Internet. Een heel weekend lang zijn scouts van over de hele wereld aan de zenden en aan het internetten. Speciaal voor dit evenement pionieren we eens in de twee jaar een zendmast van hout en touw. Dit doen we door de palen aan elkaar te knopen, de hoogte in te gaan en daarbovenop een plateau te bouwen. Onze JOTA-toren kan wel meer dan 38 meter hoog worden! Vanaf het hoogste punt kan je Amsterdam, Amersfoort en Utrecht zien.

Boven in die zendmast plaatsen we de antennes aangesloten worden op de apparatuur binnen in het clubhuis om met scouts in andere landen of gewoon in Nederland te kunnen praten. Ook word er amateurtelevisie gemaakt: met een camera lopen we in en rond onze toren, deze beelden worden verzonden naar andere Scoutinggroepen. Soms krijgen we ook weer zo’n livefeed van andere groepen terug.

Het hele weekend staat in het thema van communicatie en alle programma’s die dat weekend plaatsvinden hebben hiermee te maken. Dit wordt op verschillende manieren ingevuld: van een simpel touwtje tussen twee blikken tot het zelf solderen van printplaatjes of van een live verbinding met andere Scoutinggroepen tot aan een vossenjacht via videobeelden. Zo wordt er voor elke leeftijd een toepasselijk programma gemaakt.

call