Hotsjietonia

HOTSJIETONIA


Hotsjietonia is het huis van Lange Doener, Mevrouw Pompedomp, Hippe Springveer, Lappezak, Frederik Scheuremaar en Sssst.

Hotsjietonia is een knus en gezellig huis. De Bevers kunnen er spelen en er allerlei avonturen beleven. Rondom Hotsjietonia ligt een mooie tuin waar de Bevers de buitenwereld kunnen gaan ontdekken. Als de Bevervlag uithangt is iedereen welkom. Een keer per week hangt Lange Doener de vlag uit. Bij Hotsjietonia hoef je niet aan te bellen. Iedereen kan gewoon binnenstappen, want de deur is altijd open

Lange Doener

Lange Doener

Lange Doener is de eigenaar van Hotsjietonia. Hij is de oudste bewoner. Je kunt hem herkennen aan zijn zwarte hoed, baard en brilletje. Ook is hij heel lang.(vandaar zijn naam) Lange Doener kan heel goed vertellen en hij regelt de boel in Hotsjietonia. Maar eigenlijk kan Lange Doener ALLES!


Pompedomp

Mevrouw Pompedomp

Mevrouw Pompedomp is de beste vriendin van Lange Doener. Ze houdt heel erg van de natuur,koken,zingen enz. Ze zorgt ook dat de planten op tijd water krijgen. Als de bevers van plan zijn naar buiten te gaan, staat mevrouw Pompedomp al snel klaar om mee te gaan. Pompedomp is heel lief en altijd vrolijk.


Hippe Springveer

Hippe Springveer

Hippe Springveer is de meest actieve persoon uit Hotsjietonia. Hij komt altijd een kijkje nemen als de bevers gaan rennen of een spelletje doen. Hippe is erg druk, maar kent alle spelletjes. Iedereen denkt dat hij alleen maar springt, maar hij kan meer. Zoals voetballen, kloslopen, touwtje springen, estafette en nog veel meer.


Lappezak

Lappezak

Lappezak zien we niet zo vaak. Hij is ook niet zo actief als Hippe. Hij is meestal in de tuin van Hotsjietonia te vinden. Hij maakt daar tenten van lappen en dekens. Dus als je hem kwijt bent…kun je hem meestal daar vinden.


Frederik Scheuremaar

Frederik Scheuremaar

Pas op voor Frederik. Hij houdt van knutselen, maar vooral van scheuren. En dan niet in een auto! De leiding is geregeld belangrijke papiertjes kwijt. Dan weet je al dat Frederik het weer niet kon laten. Als de bevers aan het knutselen zijn, komt Frederik Scheuremaar af en toe wel eens langs. Gelukkig laat hij dan wel alles heel!


ssst

Ssst de wolk

Ssst is voor ons nogal geheimzinnig. De leiding heeft hem een keer gezien tijdens het kamp. Toen kwam hij stilletjes een kijkje nemen toen de bevers aan het slapen waren. Ssst houdt niet zo van lawaai, en aangezien wij vaak lawaaierig zijn… Ssst schijnt een soort wit kussen te zijn. Hij slaapt in het torenkamertje van Hotsjietonia. Misschien dat we hem wel zien als we heeeel stil zijn. Sssstttt!!!