De Argonauten

Scoutinggroep De Argonauten is een gezellige en spontane landgroep. Dit komt tot uiting in veelzijdige, leuke programma’s van onze verschillende speltakken, maar vooral in de gezelligheid bij de opkomsten. Omdat ons groepshuis in het bos ligt is er veel aandacht voor het buitenspelen en -leven. Bij de Argonauten kunnen zowel jongens als meisjes van elke leeftijd terecht.

Een uitdaging voor iedereen!
Bij Scouting word je op alle vlakken uitgedaagd. Of dat nou bij de klassieke Scoutingskills zoals vuur maken en kaartlopen is, of juist bij moderne manieren van scouten zoals een online puzzeltocht of interactief handelsspel. Zaken als samenwerken, zelfstandigheid, zelfredzaamheid en groeien als persoon staan centraal in onze programma’s. Dit wordt bewerkstelligt door een divers programma waar alle scouts van jong tot oud in kunnen stralen.

Dat de scouts niet in zeven sloten tegelijk lopen, daar zorgt de leiding wel voor. Dat zijn creatieve mensen die er plezier in hebben om met een groep kinderen of jongeren lol te maken. Zij vinden het een uitdaging vinden om steeds nieuwe activiteiten te organiseren. De leiding maakt het programma zelf of helpt de leden daarmee. In alle activiteiten vind je de formule van Scouting: hoe ouder je wordt, hoe meer verantwoordelijkheid je krijgt.

Alle speltakken
Een zesjarige vindt andere activiteiten leuk dan een zestienjarige. Daarom kent Scouting verschillende leeftijdsgroepen. Afhankelijk van de leeftijdsgroep maken we speurtochten door het bos, gaan op excursie, voeren een musical op, maken bouwwerken van hout en touw, organiseren een sporttoernooi en ga zo maar door. Jongens en meisjes van vijf tot zeven kunnen terecht bij de bevers, van zeven tot elf jaar zijn ze welp, van elf tot vijftien jaar zitten ze bij de verkenners, de vijftien tot zeventienjarigen worden rowan, om daarna bij de stam te gaan. Hierna kunnen ze hun leiding achterna gaan en zelf aan de andere kant van de uitleg stappen. Door middel van ons Scouting Academy programma leiden wij onze leden op tot voltallige leidinggevenden en kunnen ze hier zelfs een officieel erkende kwalificatie voor halen. Voor scouts van 23 jaar en ouder is er de plus-scouts speltak die elke maand samenkomt voor gezelligheid in een Scoutingjasje.

De mythologie van de Argonauten
De naam van de groep komt uit de Griekse mythologie. Een groep helden beleefde onder aanvoering van Jason vele avonturen op zoek naar het Gulden Vlies. Jason moest deze gouden vacht van een ram vinden om koning te kunnen worden van zijn land. Na allerlei ontberingen lukte het de Argonauten om deze missie te volbrengen. En natuurlijk lukt dat de scouts ook altijd!