Bestuur

Het bestuur van de Argonauten houdt het grote plaatje van de Scoutinggroep in de gaten. Naast de leiding, die elke week de activiteiten organiseert zorgen zij voor een overkoepelende blik. Er is altijd plaats voor mensen die het leuk vinden om mee te helpen in het bestuur van De Argonauten. Wil jij in een fijne, ongedwongen sfeer met een gezellige groep mensen ervoor zorgen dat alle zaken op orde zijn zodat de groep lekker kan draaien? Je hebt geen ervaring nodig als bestuurslid vrijwilligersorganisatie en kan gaandeweg in jouw rol groeien. Ben je benieuwd geworden of heb je nog meer vragen? Neem dan contact met ons op! Het is een hele mooie ervaring om samen met jouw medebestuurders de leukste Scoutinggroep van Hilversum draaiende te mogen houden!

Je kunt bijvoorbeeld een functie op je nemen als secretaris of penningmeester maar je kan ook gewoon algemeen lid van het bestuur worden. Het kost je niks (behalve tijd) en je krijgt er veel plezier voor terug. Ook ouders van jeugdleden zijn in ons bestuur te vinden. Neem contact op met het bestuur door een mail te sturen naar bestuur@argonauten.nl.

Wat doet het bestuur precies
De Argonauten hebben twee bestuursteams: het verenigingsbestuur en het stichtingsbestuur. Het verenigingsbestuur (ook wel groepsbestuur genoemd) vertegenwoordigt de vereniging en voert het door de algemene ledenvergadering vastgestelde beleid uit. Dit beleid heeft met name betrekking op spelzaken, de kwaliteit van het spelaanbod, de kwantiteit van de leden en het begeleiden van de leidingteams zodat deze zo goed mogelijk hun taak als leiding kunnen uitvoeren. Het verenigingsbestuur bewaakt ook de cultuur en continuïteit van de groep.

Daarnaast hebben de Argonauten een beheerstichting, Stichting de Argonauten, die ten dienste staat van de vereniging en het beheer voert over de bezittingen, financiën, het clubhuis en andere materiële en juridische zaken. Op deze manier zijn de beheerstechnische en facilitaire taken van de groep gescheiden van de uitvoerende taken met betrekking tot het spel van Scouting. Je zou kunnen zeggen dat het verenigings-/groepsbestuur verantwoordelijk is voor de “software” (de mensen, leden, het spel, de begeleiding) en het stichtingsbestuur voor de “hardware” (clubhuis, materiaal, financiën enz.). Beide besturen ondersteunen elkaar in hun gemeenschappelijke doel.