JOTA toren 2023 in aanbouw

Hoort zegt het voort. Dit jaar zetten de Argonauten, jong en oud, zich weer in om een echte JOTA toren te pionieren. Volgens deze traditie bouwen de Argonauten met hout en touw een toren die tijdens het JOTA (Jamboree On The Air) weekend van 20 tot 22 oktober 2023 gebruikt wordt als radiozendmast. Daarmee kunnen dan radio of video verbindingen gemaakt worden met andere scoutinggroepen in binnen- en buitenland. Een aantal groepen in de regio doen ook mee met de JOTA.

De vorige JOTA toren werd in 2013 gebouwd, dus het is alweer eventjes geleden. De jonge garde bij de Argonauten wil heel graag leren hoe de bouw in z’n werk gaat, en met een beetje begeleiding van enkele oude rotten staat er inmiddels een flink deel van een toren. We zijn heel benieuwd of het lukt om de radio antenne uiteindelijk boven de bomen te laten uitsteken, want de bomen zijn in de afgelopen jaren natuurlijk ook flink gegroeid. In elk geval is het een heel leerzame activiteit waar belangrijke scouting technieken aan te pas komen. Niet alleen pionieren, maar ook goed samenwerken.

Geinteresseerden kunnen gerust een kijkje komen nemen.

Jotatoren2023 1    Jotatoren2023 2