9e plaats voor Argo op Landelijke Scouting Wedstrijden

Maximaal genieten voor onze verkenners tijdens zonnig Pinksterweekend

Na recent de eerste plaats te hebben gewonnen bij de Regionale Scouting Wedstrijden, mochten dezelfde zes vrouwelijke Argo verkenners tijdens het Pinksterweekend weer naar het bekende Buitenzorg in Baarn voor de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW). Samen met in totaal 117 paroba’s uit het hele land (650 verkenners), en begeleid door 150 medewerkers, was het een enorm gezellig weekend.

Baarn was zonovergoten en de verkenners hadden er enorm zin in, na een hele korte voorbereidingstijd van twee weken. Het thema was Sprookjes, en omdat het subkamp van de Argonauten “Viswinkel de Kleine Zeemeermin” heette, hadden de Verkenners als parobanaam “Visboot de Vliegende Zeesterren” bedacht. Dus iedereen een mooi matrozenpak aan en een matrozen- of kapiteinspet op. De kampopbouw ging supergoed, en bij de dagtocht waren de Argonauten als eerste weer binnen, na alle vijf de posten goed te hebben gedaan en daarmee superveel punten te hebben gescoord. Als themamaaltijd waren er onder andere octopussen gemaakt, de jury waardeerde de themamaaltijd dan ook erg hoog. Ook hadden de dames wat extra snoep en cake meegenomen om her en der uit te delen, dus de Argonauten vielen ook bij de andere verkenners erg in de smaak.

Pinkstermaandag was dan de uitslag. Spannend! Want eerst worden de 30e tot 11e plaatsen bekendgemaakt. En ja, daar zaten de Argonauten dit jaar niet bij. Vorig jaar werden de Argo’s namelijk 24e op de LSW. Zit je dan bij de eerste tien, of bij 31 tot 117?? Tromgeroffel in de kampvuurkuil…. en de Argonauten werden bij de negende plaats genoemd. Wat een superprestatie! Onze deelnemende verkenners hebben het enorm naar hun zin gehad. Moe maar voldaan!

Volgend jaar weer? Het begint bijna een traditie te worden :-). De verkennersleiding is in elk geval mega trots op hun verkenners!

Meer info, foto’s en filmpjes over de LSW hier

LSW2023 groepsfoto lowres  LSW 2023 Paroba 15 Argonauten