Onvergetelijke Regio Scoutingwedstrijden 2023

ARGONAUTEN BEHALEN DE EERSTE PLAATS, DRIE ARGOPAROBA’S IN DE TOP-TIEN

Maar liefst 20 Argonauten-verkenners deden in 4 paroba’s (groepjes) mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden op Buitenzorg in Baarn, van 12 tot 14 mei 2023. Daarnaast hielpen ongeveer net zoveel Argo leiding, plusscouts en bestuur mee met de organisatie. Zoveel Argonauten bij de RSW is sowieso al een record op dit supergave weekend, ook qua gezelligheid natuurlijk. Het thema van dit jaar was “Hollywood”, en dat bood veel originele aanknopingspunten.

De verkenners hebben een onvergetelijk scoutingweekend gehad, nieuwe vrienden gemaakt, heel veel plezier gehad (lees de kampkrant roddels er maar op na). Maar er is ook hard gewerkt om punten te scoren. Keuken pionieren, koken, dagtocht lopen, puzzelen, handelsspel, thema presentaties, noem maar op.

Nou, en óf de Argo’s punten hebben gescoord!! Drie van de vier paroba’s eindigden in de top-10! Argoparoba 13 “de Vieze Visagisten” won bovendien de Themaprijs. Overigens wonnen de Argo-medewerkers “De Diva’s” ook de medewerkers-themaprijs, dus dubbel winst.

Maar als klap op de vuurpijl eindigde dezelfde paroba nr. 13 gewoon op DE EERSTE PLAATS !!! Het is sinds tientallen jaren niet meer voorgekomen dat de Argonauten de eerste plaats wisten te bemachtigen. De leiding en de hele groep is dan ook supertrots op onze damesverkenners Lola, Rosalie, Nienke, Mirjam, Anne en Evelien. Daarmee is overigens de Athabascangroep van de troon gestoten die heel wat jaren eerste werd, en nu genoegen moest nemen met een – ook zeer welverdiende – tweede plaats. Dus straks gezellig samen naar de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW), die in het Pinksterweekend weer op Buitenzorg worden gehouden.

Omdat al onze verkenners kanjers zijn, heeft het bestuur na afloop aan alle deelnemers een mooie gouden medaille uitgereikt. Van harte gefeliciteerd! SUPER GEDAAN! Er zijn weer onvergetelijke ervaringen opgedaan dit scoutingweekend. En zo hoort het ook.

RSW 2023 1  RSW 2023 2