Met een hele hoop boerenkool het nieuwe jaar in

Record aantal bordjes boerenkool, dat belooft wat voor 2023

Met ruim 170 leden, ouders, familie en oud-leden hebben de Argonauten hun traditionele opening van het jaar kunnen vieren. Na twee boerenkool-loze jaren vanwege corona mochten de koks er weer vol tegenaan. En hoe! Er moest maarliefst 55 kilo aardappelen worden geschild. De keukenploeg was daar vanaf 10 uur ’s ochtends mee bezig. De overige aanwezige leiding en bestuur hield zich bezig met het omtoveren van het clubhuis om voor iedereen een zitplaats aan tafel te regelen.

Ondanks de grote hoeveelheid was de boerenkool netjes op tijd klaar. Het was weer als vanouds smullen. Veel kinderen en ouders vroegen om een tweede bordje – en gelukkig was er genoeg te verdelen! Wij vinden het altijd weer heel erg knap hoe onze koks zo’n grote hoeveelheid eten toch zo lekker weten te maken.

Na het eten volgde er een avondspel in het bos, namelijk een dierengeluidenspel. In groepjes konden de kinderen een stuk of tien “vreemde dieren” vinden. De geluiden die uit het bos kwamen, deden niet onder voor die van een grote dierentuin.

Aansluitend vierden we met een warme beker chocomel en een mandarijntje bij een warm kampvuurtje de jaaropening nog even verder. Inmiddels had de opruimploeg het clubhuis alweer opgeruimd en de afwas was ook alweer bijna klaar. Wat een geoliede machine!

We hopen dat iedereen genoten heeft, en we gaan ons best doen om van 2023 weer een op en top scoutingjaar te maken!

boerenkool2023 1  boerenkool2023 2