Het is weer zomerkampen tijd!

Geslaagde zomerkampen voor alle Argo speltakken 

Het hoogtepunt van het scoutingjaar is natuurlijk het zomerkamp. Dat geldt eigenlijk voor alle speltakken, van jong tot oud. De bevers hebben een fantastisch piratenkamp achter de rug. In de omgeving van Harderwijk hadden de bevers een prachtig clubhuis en een mooie kampvuurkuil. Tijdens het kamp moest met behulp van een schatkaart de piraat gezocht worden. Gelukkig hadden de bevers hem op tijd gevonden, namelijk in het Dolfinarium! Dolle pret dus.

De welpen gingen dit jaar naar een mooie terrein in de Veluwe bij Apeldoorn. De kampweek zat daarom ook vol wilde dieren, tamme dieren, waterpret, zwembad bezoek, pannenkoeken en allerlei leuke spelletjes. Ook voor de welpen een super geslaagde week!

De verkenners hielden hun kamp dit jaar in het buitenland, namelijk in de bossen van Sint Joris Weert. Het was een hele warme week, dus de verkenners die dat wilden, konden heerlijk in de buitenlucht slapen. Gelukkig hadden de verkenners een eigen zwembad mee, dat was hard nodig. Zelf vlotten bouwen en daarmee een heel stuk varen stond ook op het program, natuurlijk zelf eten koken in de gepionierde keukens, en ook genoeg spannende avondprogramma’s. Wie wil dat nou niet?!

De rowans gaan iets later in de zomer ook op kamp in het buitenland, namelijk Duitsland. Dat zal ongetwijfeld ook een heel geslaagd kamp worden, met een grote gezellige groep rowans!

De plusscouts hadden niet echt een zomerkamp maar wel de traditionele zomerfietstocht met aansluitende zomerbarbecue. Ook dat was weer erg genieten.

bever zomerkamp collage  welpen zomerkamp  

verkenners2a  plusscouts fietstochtbbq

We wensen iedereen een hele fijne zomer en zien jullie allemaal graag weer terug op zaterdag 3 september op de gezamenlijke opening van het nieuwe scouting seizoen.