Argo-verkenners spectaculair bij Regionale Scouting Wedstrijden

De drie Argonauten patrouilles vermaken zich opperbest en scoren bijzonder hoog

Tijdens het weekend van 13-15 mei werden de traditionele Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) weer als fysiek weekendkamp gehouden op Scoutingcentrum Buitenzorg in Baarn. Uit de regio deden maarliefst 25 paroba’s mee (groepjes verkenners, dat zijn verkennerspatrouilles of rondes of bakken, al naar gelang het gaat over landverkenners of zeeverkenners).

Maarliefst 18 Argo verkenners namen deel, verdeeld over 3 paroba’s. Het zonnige weer was een kadootje, maar vooral de gezelligheid om samen met pakweg 150 verkenners een heel weekend lang te kamperen en allerlei gave en leuke activiteiten te doen was een ervaring om nooit te vergeten. Op het program stond onder andere een avondspel, een dagtocht met leuke posten (zoals klimmen, kratstapelen en bowlen met skelter en vaten), de zaterdag avond kampvuurshow en het zondagochtend postenspel. Er moest ook gekookt worden voor de vakjury in de zelf gepionierde keuken. 75 medewerkers, waaronder veel Argonautenleiding uit alle speltakken, zorgden er het hele weekend voor dat alles soepel verliep.

Niet alleen was het reuze gezellig, maar het wedstrijdelement maakt het natuurlijk ook een beetje spannend. De Argonauten zijn dan ook bijzonder trots dat onze verkenners de beste uitslag sinds jaren in de wacht hebben gesleept! Onze drie paroba’s werden TWAALFDE, VIJFDE EN TWEEDE van de 25 groepen! Een ongekend sterke uitslag. De “winnende” paroba nummer 13 met themanaam “De Schone Slaapster in het Bos” mocht in de overvolle kampvuurkuil naar voren komen en hun welverdiende prachtige trofee in ontvangst nemen. Van harte gefeliciteerd! Ook grote felicitaties aan Paroba nummer 14 (“De Evolutietheorie” met hun geweldige 12e plaats) en Paroba 15 (“De Bokkenrijders” met hun prachtige gedeelde 5e plaats).

De kers op de taart is dat de paroba die tweede werd, samen met de nummer 1 (een van de twee Athabascan paroba’s) onze regio mag vertegenwoordigen op de Landelijke Scouting Wedstrijden, die tijdens het Pinksterweekend ook op Buitenzorg worden gehouden. Dus: nog een keer zo’n gezellig weekend, maar dan met nog veel meer verkenners uit het hele land!

Alle deelnemende verkenners gefeliciteerd met jullie leuke weekend, de inzet, gezelligheid en natuurlijk met de top uitslag! Dank aan iedereen die heeft meegewerkt om deze RSW weer mogelijk te maken.

WInnende paroba 13  RSW 2022 1

RSW 2022 3  RSW 2022 4