Zomerkampen in aantocht

Yes, de zomerkampen kunnen in 2020 gewoon doorgaan!

Scouting Nederland heeft samen met andere jeugdorganisaties overleg gevoerd met de overheid. Daar is uitgekomen dat alle speltakken ook deze zomer op zomerkamp kunnen! Hoe fijn is dat! Een geweldig vooruitzicht dat we dit hoogtepunt van het scouting seizoen kunnen laten doorgaan.

De leiding is nu in de hoogste versnelling de kampen aan het voorbereiden. Dat is best een klus. En we moeten ons wel aan bepaalde Corona-regels houden, waardoor de kampen misschien iets anders eruit zien dan we gewend zijn. Zo mogen er geen uitstapjes tijdens het kamp plaatsvinden naar bijvoorbeeld de dierentuin. Iedereen moet in zijn zogenaamde “kampbubbel” blijven. En verkenners en rowans moeten op 1,5m afstand van elkaar slapen. Maar we gaan er gewoon een onwijs leuke kamptijd van maken.

Er zijn ook dit jaar hele leuke kamplocaties bedacht. De Bevers gaan naar Soest in een mooi natuurgebied bij de Paltz. De Welpen gaan naar Bergen Bijna Aan Zee, in een geweldig rond clubhuis (een soort taart springvorm maar dan heel groot). De Verkenners fietsen dit jaar naar Harderhaven (inderdaad, aan het water!), en de Rowans houden hun diverse opties nog even geheim.

Houd de berichten van de leiding dus goed in de gaten!

Argo PR