Buiten-opkomsten bij de Argonauten!

Goed nieuws! Vanaf begin juni draaien alle speltakken van de Argonauten weer buiten en rondom het clubhuis. We blijven rekening houden met alle Corona-richtlijnen en we blijven voorzichtig. 

De Argonauten hebben begin mei de fysieke Bever-, Welpen en Rowanopkomsten weer opgestart. Vanaf begin juni zijn daar de Verkenners en de Stam & Plusscouts bijgekomen. Er gelden afwijkende opkomsttijden om de drukte op het clubhuis en met halen en brengen te beperken.

Halen en brengen

Om drukte te voorkomen gelden de volgende afspraken voor halen en brengen:

– Kom maximaal tien minuten voor het begin van de opkomsttijd;
– Parkeer de auto aan de Kolhornseweg en ga dan lopend het bospad op richting het clubhuis;
– Na de slagboom begint bij het klaphek een afbakening, alwaar gelegenheid is om gedag te zeggen. De leiding staat daar klaar om de kinderen op te vangen.
– Bij het ophalen is voldoende ruimte de kinderen op te wachten.

We blijven voorzichtig

De opkomsten zullen zoveel mogelijk buiten plaatsvinden, maar dat zijn we natuurlijk al gewend. Ga thuis nog even naar het toilet, zodat het sanitair van het clubhuis niet te druk wordt. Het clubhuis sanitair is “Corona-proof” gemaakt (gedesinfecteerd, papieren handdoekjes, ontsmettingszeep etc). Sinds 1 juni mag de leiding weer limonade en een tussendoortje uitdelen. En er mag weer koffie gezet worden op het clubhuis :-). Voor jeugdleden gelden onderling geen afstandsbeperkingen maar tussen jeugdleden en leiding proberen we zoveel als mogelijk de anderhalve meter regel aan te houden. Dit hoeft overigens sinds 1 juni niet bij de bevers en welpen.

Mocht u uw kind toch willen thuis houden, dan hebben wij daar alle begrip voor. Meldt u uw kind dan via de gebruikelijke weg af?

Als groep zullen we ons aan bovengenoemde richtlijnen moeten houden, die in samenspraak met Scouting Nederland en de Gemeente Hilversum zijn opgesteld. Zie deze link voor een samenvatting.

Op de website van Scouting Nederland is ook een overzicht van de richtlijnen te vinden.

Meer informatie over de opkomsten volgt per speltak via de leiding. Op zaterdag zal er naast een schoonmaakploeg ook een bestuurslid aanwezig zijn als aanspreekpunt.

Tot zaterdag allemaal!