Geen opkomsten t/m eind mei ivm corona virus

Beste leden. Recent heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van Scoutinggroepen in relatie tot het coronavirus.

Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 mei niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Scoutinggroep de Argonauten volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten die de komende weken gepland stonden NIET doorgaan.

Wel zijn we sinds begin April gestart met online opkomsten voor alle speltakken. De eerste digitale opkomst op 4 april was druk bezocht en ook al was het even wennen, heel veel leden vonden het heel leuk om weer iets met de medescouts te doen. Houdt voor de komende tijd de whatsappgroepen in de gaten voor informatie over de online opkomsten.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u hier op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden. We rekenen op uw begrip en hopen dat we allemaal gezond blijven.

Het bestuur van Scouting de Argonauten