Lustrumdag 2019: “Eens een Argonaut, altijd een Argonaut!”

Bijzonder geslaagde reuniedag op 21 september 2019

Met richting de 200 aanwezigen hebben we de 75e verjaardag van de Argonauten uitbundig gevierd. Het weer speelde erg mee. Naast ruim 100 huidige leden waren ongeveer 75 oud-leden / genodigden waren aanwezig (hoe kan het ook anders bij het 75-jarig bestaan!). Daaronder zeker een handvol oud-leden van het eerste uur (periode 1944-1950), en dat is heel bijzonder.Voor de oud-leden was er ruimschoots gelegenheid tot bijpraten, neuzen in de oude fotoboeken en logboeken van het Argo-Archief en vooral veel herinneringen ophalen. Het Grieks Buffet ’s avonds was zeer smakelijk en de dag werd afgesloten met een kampvuur.

De gemeente, in de hoedanigheid van Wethouder Voorink, hield een mooie toespraak waarin gerefereerd werd aan de bijzondere omstandigheden tijdens welke de groep in het geheim is opgericht. Namens het Landelijk Bestuur van Scouting Nederland werd door Regiovoorzitter Wouter Groen een kado overhandigd. Een afvaardiging van het Goois Natuurreservaat was eveneens aanwezig.

ArgoLustrumGroepsfoto2019 web

Voor de jeugdleden was er een geweldige minikermis (familieschommel, springkussen, klimwand, koekhappen, poffertjes bakken, rad van fortuin en nog veel meer). Een van de verkenners, die erg goed kan goochelen, verzorgde voor alle jeugdleden een spetterende goochelshow. Iedereen was diep onder de indruk!

Uiteraard was er ook een moment om Argonauten die zich bijzonder hebben ingezet voor de groep, te ridderen in de Orde van het Gulden Vlies. Op de speciale GV-pagina op deze website staan alle details. Kerverse Ridders, gefeliciteerd en dank voor jullie inzet!

Artikel uit de Gooi- en Eembode over het lustrum en de start van de Argonauten in 1944

Artikel uit de Gooi- en Eemlander over de lustrumdag

Een groot dankjewel voor de lustrumcommissie, leiding & bestuur, plusscouts en meer helpende handen voor de organisatie; de dag liep op rolletjes!