Welpennieuws en speciale opkomsten 2019

Welpennieuws en speciale opkomsten 2019

Beste welpen en welpenouders!

We zijn het jaar 2019 in volle vaart begonnen. Na een supergeslaagde en drukbezochte Boerenkoolfuif hebben we ook alweer een aantal leuke “gewone” opkomsten achter de rug. Zo hebben de welpen zelf spelletjes bedacht en hebben we laatst zo’n zelfbedacht spel (genaamd “Wie is de Bom?”) ook al gespeeld.

We hebben een hele grote welpenhorde, en dat is super! We kunnen dan ook hele gave grote spelen organiseren. Wel is het belangrijk dat we weten hoeveel welpen er op zaterdag komen. Als je niet kunt, meld je dan a.u.b. bijtijds af bij de leiding. Daarnaast hebben we een forse wachtlijst van kinderen die graag welp willen worden. Daarom vinden wij het extra van belang dat de welpen die lid zijn, ook komen. Je houdt immers een plekje bezet!

In de Welpen-Whatsappgroep hebben we onlangs de welpenkalender voor de eerste helft van 2019 gedeeld. Naast de gewone opkomst op zaterdag van 12u tot 14u hebben we ook een aantal speciale opkomsten gepland of afwijkende tijden:

– Zaterdag 9 maart: Collecteren voor Jantje Beton op de Groest en bij het Marktplein (nadere info volgt)

– Zaterdag 23 maart: Speciale opkomst: Zwemmen!

– Zaterdag 6 april en zondag 7 april: Weekendkamp (nadere info volgt)

– Zaterdag 17 april: GEEN OPKOMST in verband met Koningsdag

– Zaterdag 4 mei: Einde van de Nestwedstrijden

– Zaterdag 11 mei: GEEN OPKOMST in verband met de Regionale Scouting Wedstrijden

– Donderdag 30 mei: Dauwroeien met de hele groep op donderdag ochtend i.p.v. zaterdag (nadere info volgt)

– Zaterdag 15 juni en zondag 16 juni: het spectaculaire Regionale Welpen Weekend (RWW), nadere info volgt

 

Het zomerkamp staat dit jaar in het teken van het 75-jarig bestaan van de Argonauten. Daarom houden we met alle speltakken van de groep een gezamenlijk lustrum-zomerkamp. Dit vindt plaats in de eerste week van de kinderschoolvakantie, dus van 13 juli tot 20 juli. De lokatie is ook al bekend: we huren een groot Scoutingclubhuis en terrein in Hoogerheide, Noord-Brabant, op een steenworp afstand van Zeeland, net onder Bergen op Zoom. Uiteraard volgt er meer informatie over de precieze data/tijden, het programma, paklijst, en zal er een moment gepland worden om alles toe te lichten en vragen van ouders te beantwoorden.

Spreek ons gerust aan indien er vragen zijn.

Groetjes, de Welpenleiding