Argo zomerupdate

Beste Argonauten,

Na enkele eerdere berichten met verdrietige inhoud is het ook goed om weer eens positieve berichten over de Argonauten te lezen.
 
Voor de leden of ouders die het jaarverslag van de Argonauten over 2017 nog niet hebben gelezen, kunnen we het verslag nogmaals van harte aanbevelen (stuur een email naar het bestuur als u nog een kopie zou willen ontvangen). Het is weer een lezenswaardig stuk geworden, boordevol wetenswaardigheden over het recente reilen en zeilen van de groep. Zeker ook de bijdragen van de speltakken zijn leuk om te lezen!
 
Begin juni hielden de Argonauten hun jaarvergadering. Onder drie luide hoeraatjes werd Jurgen van Achterbergh tot onze nieuwe groepssecretaris benoemd en werd Arnoud van Laer van interim-groepsvoorzitter tot “definitieve” groepsvoorzitter bevorderd. Heel fijn dat het bestuur weer versterkt is. Rest ons nog te wijzen op de vacature van secretaris bij het stichtingsbestuur die nog open staat. Het bestuur verstrekt graag meer informatie! In het verslag staat verder te lezen dat de gezondheid van de groep goed is. Het ledenaantal is stabiel op een hoog niveau (122 leden) en ook financieel staat de groep er goed voor.
 
De afgelopen tijd is er veel aandacht geweest voor de verdere ontwikkeling van de groep. Zo heeft een aantal leiding succesvol meegedaan aan trainingen gegeven door de Scouting Academy en hebben we weer leiding met een nieuwe Kamperkenning. Goed gedaan!! Ook is er vanuit de Argonauten opnieuw aandacht geschonken aan EHBO. Onder andere heeft er onder deskundige leiding een workshop plaatsgevonden speciaal ter voorbereiding op de zomerkampen. In het najaar zullen we het aanbod aan EHBO cursussen verder uitbreiden. Het bestuur heeft eveneens een traject achter zich, genaamd “bestuursontwikkeling“. Daarin is ingegaan op het besturen van de groep en stichting, vrijwilligersbeleid, cultuur en strategie. We gaan hier na de zomer verder mee aan de slag.
 
Joepie, de zomerkampen zijn in aantocht! De beverkolonie gaat samen met de bevers van de Montgomerygroep uit Huizen op kamp. Een leuk en handig, want samen hebben we zowel een grote beverkolonie als een groot leidingteam en kunnen we dus nog meer leuke zomerkampprogramma’s doen. Dit idee is ontstaan tijdens een regio trainingsdag, zo zie je maar!
 
De welpen gaan een week naar het internationaal bekende Scout Centrum Rotterdam, in Capelle aan den Ijssel. Er zal veel aandacht zijn voor echte scoutingactiviteiten en er is ook veel ruimte om scouts uit andere landen te ontmoeten. Dat wordt een bijzondere ervaring voor onze welpen!
 
De verkenners organiseren elke 4 jaar een buitenlands kamp, zo ook dit jaar. Het reisdoel is de Ardennen, alwaar de verkenners op een prachtig kampeerterrein een mooie week tegemoet gaan. We zijn heel benieuwd naar de verhalen!
 
Ook de rowans gaan naar het buitenland, namelijk naar een klein plaatsje in Oostenrijk, vlak onder de Bodensee. Een prachtig landschap dat gegarandeerd voor veel avontuur zal zorgen.
 
Zelfs de plusscouts gaan op kamp: eigenlijk op herfstkamp, namelijk eind september pas. Het wordt een weekend uiterst primitief kamperen op het nieuwe Scouting Landgroep in Zeewolde.
 
 
               — SAVE THE DATE:  zaterdag 22 september Argo vriendenborrel —
 
Inmiddels traditioneel verzorgen de Plusscouts rondom de Argo-verjaardag (we worden 74!) een vrijblijvend avondje samenzijn voor Vrienden en andere oud-Argonauten, vanaf 20u op de Argo. Dus, zet de datum alvast in de agenda!
 
Iedereen een heerlijke zomerperiode gewenst met veel scoutingplezier.
 
Argogroet,
Het bestuur