Jota 2017 oktober

Poster-jota

Elk jaar in het derde volle weekend van oktober wordt wereldwijd de Jamboree On The Air gehouden. In dit weekend gaan scouts over de hele wereld contact met elkaar maken. Dit kan op verschillende manieren. Bij De Argonauten doen we dit met een radioverbinding. Via een zendmast sturen en ontvangen wij radio en televisie met andere scoutinggroepen. Er komt een officiële radiozendamateur naar ons clubhuis om te helpen met alle kabels, microfoons en zend- en ontvangstapparatuur.

Op vrijdagavond is de officiële opening door Scouting Nederland via de radiozenders. Daarna is er de mogelijkheid om verbindingen te maken met andere groepen en deel te nemen aan een Karaoke.

Het hele weekend staat in het thema van communicatie en techniek. Zelfs voor de jongsten van de groep is er een speciaal programma gemaakt. Op zaterdag gaan onze Bevers een heuse “Moon Rescue” uitvoeren. Via een videoverbinding met de Maan gaan ze een gestrande ruimtevaarder helpen.

Voor de Welpen en Verkenners is er een spannende “Videohunt“. Een live camera die door de buurt rijdt moet worden gevonden. Op het clubhuis wordt het signaal van de camera ontvangen en via portofoons krijgen de groepjes aanwijzingen zodat ze de camera kunnen vinden.

Onze Rowans gaan zelf aan de slag met techniek. Ze pakken de soldeerbout in de handen en gaan coole projectjes in elkaar zetten. Daarnaast is er een spel om mensen van andere scoutinggroepen via de radioverbindingen bepaalde woorden te laten zeggen.

Voor de Staf/Plusscouts/Stam en gasten is er de mogelijkheid om mee te eten op het clubhuis. (hiervoor moet wel vooraf voor aangemeld worden) daarna is er een “Vossenjacht(beperkte deelname) ook is er nog een “Muziekbingo”.

Op deze dag zal er ook gezeefdrukt worden. Neem een wit of lichtgekleurd T-shirt mee en wij zullen dit voorzien van een unieke Zeefdruk van dit geweldige Jota weekend.

Korte tijdsplanning van het weekend

Vrijdag:
– ’s Middags opbouwen
– Eten op het clubhuis
– ’s Avonds Opening van de Jota
– Radioverbindingen maken / Borrel / Karaoke

Zaterdag:
– Bever 12.00-14.00 (Moon Rescue)
– Welpen 12.00-14.00 (Videohunt)
– Verkenners 14.00-20.00 (Videohunt + eten)
– Rowans 15.00-20.00 (Solderen, en veel meer)
– Staf & Plusscouts 17.00-22.00 (Vossenjacht+eten)

Zondag:
– Lunch en opruimen

 

 

call

 

(Dit is onze Jota-call waarmee je ons kan aanroepen)