JOTA 2017

Ja, beste Argonauten,

De voorbereiding voor de Jamboree On The Air (JOTA) 2017 zijn weer in volle gang! De JOTA is een internationaal scouts festijn tijdens het 3e weekend in oktober, waarbij scouts uit alle landen in de wereld proberen op een ouderwetse manier verbinding met elkaar te maken – namelijk via zendapparatuur. Bij de Argonauten is het al een jarenlange traditie om hieraan deel te nemen. We hebben Maarten, een bevriende zendamateur, bereid gevonden om voor de noodzakelijke technische ondersteuning en vakmanschap te zorgen.

De scouts zelf zijn sinds kort bezig een heuse JOTA toren te pionieren (bouwen met alleen hout en touw). Hieronder een impressie van de eerste bouwdag. Een superleuke activiteit voor de verkenners, die zo leren grotere objecten te pionieren. Als de toren straks af is, kan er ook van worden geabseild, en wellicht knopen we er nog een kabelbaan aan vast:-)

Het JOTA weekend vindt plaats van vrijdagavond 20 oktober t/m zondag 22 oktober a.s. 

IMG 7391 IMG 7392