Plusscout in actie

IMG 0665

Archiefopkomst

Zaterdag 4 februari hebben de plusscouts onze groep archivaris Huibert van der Schaar geholpen met het ordenen van het archief gedeelte dat wij niet bij het gemeentearchief hebben ondergebracht. 

Dit gedeelte van het archief is om ten toon te stellen op bijvoorbeeld een lustrumreunie en was opgeslagen per type archiefstuk. Denk aan alle Gulden Vliezen bij elkaar, alle jaarverslagen bij elkaar, alle logboeken bij elkaar, enzovoort. Dit bleek helaas niet erg handig omdat de vraag van oudleden meestal is “Ik was in dat jaar lid, heb je misschien archiefstukken uit dat jaar…?”

Daarom moesten alle archiefmappen open en opnieuw worden gesorteerd, nu op jaartal. Hiervoor kwamen de plusscout om 16:00 bijeen op de ’s Gravelandseweg om op een zolder deze klus te klaren. 

We kwamen uiteraard vele mooie archiefstukken tegen, en dat vertraagde de boel natuurlijk… Bijvoorbeeld krampkranten van zomerkampen uit vervlogen tijden, krantenartikelen van de JOTA recordtorens, mooie fotoboeken, maar ook de bouwtekeningen van het huidige clubhuis.

De archiefwerkzaamheden hielden we tot ca. 23:00 uur en toen was bijna alles opnieuw ingedeeld. Een klein gedeelte gaan we een ander keertje afmaken. Dus wat het archief betreft: op naar het volgende lustrum!

P.S. de archiefcommissie houdt zich aanbevolen als iemand nog een droge en schimmelvrije (zolder-)ruimte weet om het archief in de toekomst op te bergen. Weet je iets? Stuur een email naar: archief @ argonauten.nl

 

 

 

IMG 0666
IMG 0668 IMG 0667