50 Argonauten naar het ziekenhuis

Zaterdag 19 maart stond in het teken van de Open Dag in Tergooi Ziekenhuis Hilversum

De bevers, welpen en verkenners van de Argonauten maakten gebruik van het ontzettend leuke en goed georganiseerde programma tijdens de open dag van Ziekenhuis Hilversum. Met meer dan 50 Argonauten keek men wel even op, maar er waren meer dan 20 activiteiten te doen, zodat de Argonauten zich vrij snel konden verspreiden over alle afdelingen.

Het begon al buiten voor de hoofdingang, waar een ambulance stond. Een aantal bevers klommen enthousiast naar binnen, kregen een verpleegkundigenjasje aan en mochten kijken hoe zo’n ambulance er van binnen uit ziet. Eenmaal binnen in het ziekenhuis kregen we allemaal een doktersjas aan en mochten we op allerlei afdelingen kijken. Zo konden we naar de ziekenhuis apotheek om zelf allerlei pilletjes en zalfjes te maken voor thuis (tic-tacjes, een potje zwart-wit en handcreme). Ook brachten we een bezoekje aan de intensive care afdeling, waar een pop aan de beademing lag en waar we uitgebreid uitleg kregen. Een stukje verderop in de gang kregen de bevers en de verkenners een reanimatie-demonstratie. De leiding vertelde trots aan de verpleegkundigen dat veel van de Argonauten-leiding een reanimatie diploma op zak heeft. Das punten scoren!

Uiteraard moesten we even op de foto met Het Skelet, en mochten we een spuitje vullen met douchegel uit een infuuszak. Al met al een hele geslaagde en leerzame dag voor een heleboel Argonauten. Tergooi Ziekenhuis Hilversum, bedankt!

ziekenhuisopkomst1ziekenhuisopkomst3ziekenhuisopkomst4

Link naar een video van de open dag, inclusief interview met Ilias