Levend-Monopoly opkomst Plusscouts

Geslaagde avondopkomst in Centrum Hilversum

Geïnspireerd door een aflevering van het BNN programma Jan versus Geraldine sleutelden Senne en Felix een plusscouts programma in elkaar dat zich zaterdag 12 maart 2016 in het centrum van Hilversum afspeelde. Verdeeld in twee teams werd er “levend monopoly” gespeeld. Elk team had een groot monopoly spelbord met daarop 20 bekende Hilversumse gebouwen. Door het doen van vragen en opdrachten die op “kanskaarten” stonden, kon je de gebouwen kopen. Drie gebouwen van dezelfde kleur was een straat, waarmee de punten verdubbelden.

Er ontstond een ware race tegen de klok tussen het ene en het andere team, want wie het eerst een gebouw had, blokkeerde dat gebouw, en ook de straat-verdubbelaar, voor het andere team. Op de Plusscouts Whatsappgroep werden de verdiende gebouwen gedeeld – en werd natuurlijk ook tactische onrust en onduidelijkheid gezaaid. Sommige opdrachten waren snel gedaan (“u ontvangt preferent dividend van de bank”), maar andere opdrachten waren duurder en tijdrovender (“u wordt aangeslagen voor straatgeld” of “opgebracht wegens dronkenschap”).

Om te winnen werd alles uit de kast getrokken. Nietsvermoedende voorbijgangers werden op een verjaardagsliedje getrakteerd, automobilisten werden onverschrokken uit hun auto gehaald om mee te helpen, en de kok van het Japanse restaurant moest meewerken aan een filmpje.

Het spande er echt om – tijdens de prijsuitreiking in De Gulle Graef werd duidelijk dat de winnaar 2440 punten had en het tweede team daar slechts 200 punten (ca. 1 gebouw) onder zat. Bart, Linda, Hans en David, gefeliciteerd met jullie troffee! Als er voldoende animo is, leent dit spel zich ook goed om voor meerdere groepen (speltakken, stammen, …) te organiseren. Dus wie weet!

plusscouts monopoly1plusscouts monopoly2plusscouts monopoly3