De zomerkampen!!!

Het is weer volop zomerkamp tijd bij de Argonauten

Iedereen is er klaar voor! De spullen zijn gepakt, planning is gemaakt, zin is er volop! Alle leidingteams hebben twee weken geleden ook nog even een opfriscursus kamp-EHBO genoten, zowel live als met een papieren naslagwerk. We kunnen dus uitstekend voorbereid op kamp.

Zaterdag 4 juli is het zover! Dan vertrekken de Verkenners als eerste speltak richting het lang verwachte zomerkamp. Vanwege het enorm warme zomerweer heeft de leiding een tropenrooster ingesteld voor de fietstocht. Dat betekent om 07:00u verzamelen op het clubhuis en stipt om 08:00u vertrekken! Dan is het op de fiets nog enigszins uit te houden.

De fietstocht heeft als bestemming Harderhaven. Dat ligt op de Flevopolder aan de overkant van Harderwijk. Daar bevindt zich een scouting onderkomen aan het water. Het mooie zomerweer komt dus goed van pas! Het thema dit jaar is “feestdagen”, dus het zal wel één groot zomerfeest worden. Verkenners, veel plezier op kamp!!!

Zondag 5 juli zijn dan zowel de Bevers als de Welpen aan de beurt. Deze twee speltakken hebben een clubhuis op dezelfde lokatie, zodat de kosten van de clubhuis huur over de speltakken kunnen worden verdeeld. Omdat het eerder gereserveerde clubhuis in Amersfoort opeens niet meer thuis gaf vanwege een dubbele boeking aldaar, is de leiding naarstig op zoek gegaan naar een alternatieve lokatie. Dit is een groot terrein in Apeldoorn geworden. Een bevriende scoutinggroep uit Hilversum, de Zuiderkruisgroep, houdt daar ook haar Welpen zomerkamp. En aangezien er meerdere clubhuizen zijn, was er meer dan voldoende plek voor de Argonauten om aan te schuiven. Zo hebben zowel de Bevers als de Welpen hun eigen clubhuis ter beschikking.

Het thema van de Bevers wordt: Dieren!!! Met dat thema zijn natuurlijk hartstikke veel leuke programma’s mogelijk. En laat nou toevallig net een Apenheul in de buurt zijn (een perfekt alternatief voor Dierentuin Amersfoort). Het thema van het Welpen zomerkamp blijft nog even geheim.

Uiteraard gaan de Rowans ook op kamp. Dit zal weer een buitenlands kamp worden. Deze keer gaan de Rowans en hun begeleiding naar een geheim exotisch oord. We kunnen daar dus niet al teveel over verklappen. In elk geval wenst de webredactie ook de Rowans ontzettend veel plezier op hun zomerkamp. Jullie hebben er met allerhande klussen hard genoeg voor gewerkt!

De Plusscouts zoeken het wat dichter bij huis… Op het zomerprogramma staat in augustus een dagje op het water. Een rondje zeilen op de Loosdrechtse Plassen, ongetwijfeld inclusief bijpassende versnaperingen. Ook dat wordt zeker weten reuze gezellig.

29 augustus is de eerste opkomst na de zomervakantie en beginnen we weer fris en fruitig aan een nieuw Argonautenseizoen!

Wij wensen alle Argonauten een heel fijn zomerkamp toe en natuurlijk een goede zomervakantie!