de Argonauten helpen Jantje Beton

De tweede week van maart was het weer zover: de jaarlijkse collecte voor Jantje Beton. Traditioneel helpen alle leden van de Argonauten jaarlijks in maart met de collecte voor het nationaal jeugdfonds.

Onze Bevers en Welpen collecteren op zaterdag bij de Markt, ze vragen daar het winkelende publiek een bijdrage aan het jeugdfonds. Tevens is er de mogelijkheid om even iets (warms) te drinken bij ons eigen markt-kraampje op de Groest. De kinderen collecteren in korte periodes van ongeveer anderhalf uur per groepje van ca 12 kinderen onder begeleiding van volwassenen.

De Verkenners collecteren maandag t/m vrijdag ’s avonds huis-aan-huis, in de wijk rond het clubhuis. We collecteren van 18:00 tot 20:00u, verzamelen om 17:45u op het clubhuis.

De Rowans collecteren maandag t/m vrijdag ’s avonds huis-aan-huis, in de wijk bij de berlagevijver. We collecteren van 18:00 tot 20:00u, verzamelen om 17:45u bij Hammie en Lydia.

Nieuw dit jaar is dat we graag extra hulp van ouders, bestuur, plusscouts en andere leiding/vrienden willen; hierdoor willen we de collecte leuker maar vooral ook gezelliger maken. De extra opbrengsten zijn uiteraard ook erg welkom: 50% van onze collecte krijgen we voor in onze groepskas!
 
logo collecte 50
JB2014-02 JB2010