Beatrixopkomst

31 januari 2015 – Prinses Beatrix verjaardagsopkomst

IMG 2679Vandaag vierden we met tien Plusscouts de verjaardag van ons aller Prinses Beatrix, de weduwe van de voormalige beschermheer van Scouting Nederland alsmede de schoonmoeder van de huidige beschermvrouwe. Hoe dan ook ruim voldoende reden om er een opkomst aan te wijden.

Guido en Marianne hadden rondom het thema “Wij Beatrix” een tocht door Hilversum georganiseerd, waarbij het natuurlijk de sport was om zoveel mogelijk Beatrix-gezinde locaties aan te doen. Daartoe vormden zich team-A en team-B. Als respectievelijke beginlocaties waren aan de vooravond van dit festijn via de electronische post de Clemenskerk en de Heilig Hartkerk aangewezen.

Via diverse routetechnieken, zoals bijvoorbeeld een strippenkaart, konden we de eerste Beatrix-locatie vinden, namelijk het Beatrix Drum & Bugle Corps aan de ene kant van Hilversum, en de Hilfertsheem Beatrix school aan de andere kant. Onder het motto “Kom Verder”! Een bolletje-pijltje route ontbrak in de routebeschrijving, waarschijnlijk omdat zij in eigen persoon reeds aanwezig waren.

De twee teams moesten elkaar ondersteunen om beide de juiste route te kunnen vervolgen. Diverse aanwijzingen werden via de plusscouts-whatsappgroep uitgewisseld, zoals vragen die leidden tot coordinaten, foto’s van Beatrix-gelieerde objecten en wat dies meer zij. Team A fietste richting de Beatrix tunnel (hoe kan het ook anders), en team B toog richting slagerij Nieuwendijk, de hofleverancier die al ruim 100 jaar bestaat.

Nou weten de meeste Hilversummers wel van de Beatrix tunnel. Maar zelfs ons wandelend (fietsend) adresboek Huibert wist niet meteen de zogenaamde Julianasteen te vinden! Toevallig zat thuishulplijn Linda vroeger in de straat van de Julianasteen op school en meldde de locatie via de whatsapp. Terwijl team A een PET-ling onder de Julianasteen vond met daarin een volgend coordinaat, moest – niet geheel toevallig – team B op de Prins Bernhardstraat zijn voor eenzelfde coordinatenbuisje. Hoe kom je erop!

IMG 2666  IMG 2678  IMG 2684  IMG 2697

Uiteindelijk volgde uit dit laatste coordinaat het gezamenlijk eindpunt van de prinsesselijke route: namelijk een plek naast de Pnielkerk aan de Zoutmanlaan. En wij ons maar afvragen wat daar nou zo koninklijk aan zou kunnen zijn. De organisatoren verlosten ons uiteindelijk van de spanning: Naast deze kerk staat een in 1991 geplante boom, ter ere van het 25-jarig huwelijk van toen nog Koningin Beatrix en Prins Claus. Een bruine beuk (echte naam: Fagus Silvatica atro-purpurea). Alwaar we natuurlijk nog een groepsfoto hebben laten maken door een voorbijgaande fotogravin. Als prijs – verstopt in de buurt van de koninklijke boom – vonden we een mooie blikken trommel met daarin Wilhelmina Pepermunt. Smullen!

Guido en Marianne, hulde voor deze koninklijke opkomst!