Geslaagde Lustrumdag

Zaterdag 27 september waren de 100 huidige Argonauten en 50 oud-leden getuige van een zeer Argonautische lustrumviering en reüniedag. Dank aan allen die van heinde en verre gekomen zijn en dank allen die aan de organisatie van de dag hebben bijgedragen. In het bijzijn van Wethouder Voorink van de gemeente Hilversum werd om 14u de dag officieel geopend.

Het was weer zeer bijzonder om te zien dat oud-Argonauten uit alle tijdvakken, ook een aantal van het eerste uur van 1944 (!), het Groepshuis en elkaar weer hebben gevonden om verhalen, foto’s en ervaringen uit te wisselen. Het Argo Archief werd druk bekeken en Argo-Archivaris Huibert werd blij gemaakt met nieuwe oude stukken die door diverse oud-Argonauten werden meegenomen. Daaronder ter inzage een logboek van de bijzondere kampen in Sicilie van begin jaren ’70 waar de Argonauten lokaal hulpwerkzaamheden hebben verricht. En foto’s van het oude Groepshuis aan de Soestdijkerstraatweg (1944-1952).

Drie Argonauten viel de eer ten deel om tijdens de lustrumdag te worden geridderd in de Orde van het Gulden Vlies, voor hun bijzondere inzet en verdiensten voor de groep. Dat zijn Tom Eshuis, Emmy Groels-Jansen en Hans Schols. Drie hoeraatjes!

Het gezamenlijk spel voor de jeugdleden was ook zeer geslaagd. Er was een gevarieerd programma, met onder andere pannenkoeken bakken op houtvuur, diverse spelen op het Welpenveldje en natuurlijk springen op het luchtkussen. Aan het eind van de middag was er een buffet waar zo’n 70 man/vrouw van heeft gesmuld, en de dag werd afgesloten met een klein (maar lekker warm) kampvuurtje.

Op naar de volgende 5 jaar!

Reacties over het lustrum zijn altijd welkom per email naar lustrum@argonauten.nl. Heeft u nog archiefstukken? Mailt u dan naar argoarchief@gmail.com. Wilt u lid worden van de Vriendenkring van de Argonauten en zo twee keer per jaar op de hoogte worden gehouden over Argo-nieuws en over activiteiten voor oud-leden, mailt u dan naar felix@argonauten.nl

Argonauten groepsfoto lustrum2014 allen web