Geslaagde zomerkampen achter de rug

De zomerkamp tijd is weer achter de rug en het nieuwe seizoen is alweer in volle gang! Nog even een korte terugblik op de zomerkampen.

Zaterdag 5 juli was de grote uittocht van de verkenners. ’s Ochtends stipt om 9u vertrokken drie goedgevulde patrouilles van de Verkenners in een hele stoet auto’s met aanhangers richting Duitsland, in de buurt van Koblenz, alwaar een spectaculair buitenlands kamp gehouden werd. Er werden veel activiteiten ondernomen, onder andere werd een klimpark bezocht en is er een tweedaagse hike gehouden die vanwege het heftige weer best vermoeiend was, maar iedereen was zeer voldaan na het behalen van de eindstreep. De verkenners hebben het reuze naar hun zin gehad. Veel dank aan de meerijdende ouders die het vervoer van materiaal en verkenners hebben mogelijk gemaakt!

De Welpen vertrokken zondag 6 juli voor een hele week zomerkamp naar een mooi clubhuis in Scherpenzeel. Ook dat is natuurlijk een heel leuk kamp geworden! Er waren maarliefst 18 welpen mee op kamp. De oudste welpen hadden af en toe een streepje voor op dit kamp, en vonden dat maar al te prachtig.

De Rowans gingen dit jaar helemaal spectaculair aan de slag! Na veel geld bij elkaar te hebben gesprokkeld met allerhande kleine en grote klusjes, vertrokken de Rowans begin augustus met een grote groep naar Brno in het Zuiden van Tsjechië. Er zijn veel activiteiten ondernomen, zoals een bezoek aan de grotten, klimmen en abseilen, een stadsbezoek aan Brno en tussendoor natuurlijk een beetje chillen op het scouting terrein. 

Tenslotte gingen de Bevers natuurlijk ook op zomerkamp. Het beverkamp vond eind augustus plaats, en 10 bevers konden mee naar het clubhuis van de St. Paulusgroep in Hilversum. De bevers werden verwelkomd door een piraat achtig figuur. Op het programma stonden diverse spelen, pannenkoeken eten, zwemmen en een film kijken. De bevers hebben zich zeer vermaakt.

De Plusscouts gingen dit jaar niet op zomerkamp. Maar…. de Pluscouts vermaakten zich ondertussen op het clubhuis met zomerse barbecues, het volgen van het WK voetbal, en hier en daar het clubhuis een beetje opruimen…

Al met al een geslaagde Argo Zomer!