De Argonauten Geocache

Sinds kort hebben De Argonauten een geocache bij het clubhuis liggen. Deze ligt verstopt tussen het Argonauten clubhuis en het kleine clubhuisje verder op het pad.

geocaching.comlogo

Geocaching is echt een sport voor scouts. Met een GPS ontvanger wandelen door het bos op zoek naar een verborgen “schat”, dit noem je een “cache”. Deelnemers aan deze sport kunnen zoeken naar deze cache of er zelf een verstoppen. Degene die ze verstopt zet zijn GPS-coördinaten op www.geocaching.com en een ander kan de cache dan weer terugvinden. In de cache zit een logboek en wat kleine spulletjes om te ruilen. Je mag daarvan iets meenemen en je laat iets van jezelf achter. Als je een cache gevonden hebt, mag je hem ook online loggen.

De Argonauten cache is een zogenaamde multi-cache. Dat houdt in dat er meerdere punten zijn die je met je GPS ontvanger moet opzoeken. Op de cache zit een cijferslot en met een puzzel en de informatie die je tijdens de tocht vindt kun je het slot openen. Meer informatie vind je op op de site van geocaching.com. De Argonautencache is daar terug te vinden op http://www.geocaching.com/geocache/GC4Z4HC_de-argonauten

Veel plezier!

geocache-01geocache-02geocache-03geocache-04