Geslaagde boerenkoolfuif luidt lustrumjaar 2014 in

Met 120 leden, ouders, broertjes & zusjes, leiding, bestuur, vrienden en aanhang hebben de Argonauten genoten van een oergezellige Boerenkoolfuif. Een mooie start voor het Argo lustrumjaar 2014.

Traditioneel begint het nieuwe jaar met de boerenkoolfuif. Zaterdag 11 januari was het zover. Om 18u zaten ruim 100 man aan tafel in het “uitgebouwde” welpenlokaal en stonden 10-20 man in de keuken en de gang de bordjes overheerlijke boerenkool met worst uit te serveren. Voordat het eten begon, hield groepsvoorzitter Nicoline een praatje en konden de rowans, bij monde van Fleur, hun zelfgemaakte waxinelichtjesboomstammen aanprijzen.

Chefkoks Senne en Emmy gingen dit jaar aan de slag met echte verse boerenkool van de boer, die door een familielid van Senne van het veld geplukt is. Best veel werk om dat allemaal in kleine snippers te krijgen en te spoelen, maar de smaak was echt overheerlijk! We hebben allemaal zitten smullen, dus hulde weer voor de koks en de hulpkoks.

Daarna was er voor de jeugdleden een spel in het bos bij het welpenveldje. Door de heldere hemel en de maan was het toch een beetje licht. De winnaar van het lichtbundel-buldog-renspel, Vincent van de Beverspeltak, mocht als beloning vuurmeester Alex helpen bij het aansteken van het kampvuur. Toen het kampvuur eenmaal brandde, was er chocomel met mandarijntjes.

Tegen een uurtje of half negen was het voor de jeugdleden sluitingstijd maar veel ouders, leiding en bestuur hebben nog heerlijk doorgekletst onder het genot van het kampvuurtje.

Iedereen bedankt voor deze geslaagde boerenkoolfuif, vooral ook iedereen die heeft helpen opbouwen en opruimen!

boerenkool boerenkool02 boerenkool03
kampvuur-groep bkf_1 vuur