Spectaculaire JOTA 2013 bij de Argonauten

Bij de Argonauten stond het weekend van 18-20 oktober geheel in het teken van de Jamboree On The Air, afgekort JOTA. De ca. 35 meter hoge toren die naast het clubhuis met hout en touw is neergezet, werd gebruikt als zendmast. Een grote groep jeugdleden deed mee aan een spel waarbij met zenders naar posten in het bos en op de hei moest worden gezocht. Ook werd er radiocontact gelegd met scoutinggroepen in binnen- en buitenland. Er deden ook een aantal kijkers mee die nog geen lid zijn van de Argonauten, maar daar intussen wel oren naar hebben!

Spectaculair is natuurlijk het abseilen van de zelfgebouwde toren. Zo zijn er voor jong en oud allerlei activiteiten te doen die je niet zomaar ergens anders tegenkomt! Het zendfestijn liep nog tot zondagmiddag 20 oktober.

Met dank aan Arthur Konings, een van de zendamateurs, voor een impressie van de JOTA via deze YouTube link.

De krant bericht ook uitgebreid over de Argonauten en het JOTA weekend, zie deze link.

vincent abseilen verkenner peilzender jotatoren2013