Bouw JOTA toren vordert gestaag

JotatorenDe bouw van de traditionele JOTA toren gaat de goede kant op! De toren, die tijdens het derde weekend van oktober dienst zal doen als zendmast voor de wereldwijde Jamboree On The Air, is inmiddels richting de 40 meter hoogte gegroeid.

Vorig jaar hebben de Argonauten van het Goois Natuur Reservaat een groot aantal nieuwe lange pionierpalen overgenomen, waarmee de bouw van de toren dit jaar erg voorspoedig verloopt. De toren staat mede dankzij het mooie pionierhout erg recht! Maar vooral grote hulde voor de bouwers die op grote hoogte de knopen leggen.

Op vrijdag 18 oktober om middernacht precies start het zendfestijn en wordt de eerste radioverbinding gelegd. Daarvoor zijn zendamateurs uitgenodigd die hun kennis, zendmachtiging en zendapparatuur ter beschikking stellen om dit weekend mogelijk te maken.

Op zaterdag 19 oktober zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden in en om de toren en het Argonauten clubhuis. Iedereen is van harte welkom om langs te komen en dit spektakel met eigen ogen te aanschouwen.

Voor de jeugdleden zullen er speciale programma’s worden georganiseerd in het thema zenden en communicatie. Kinderen die nog geen jeugdlid zijn maar nieuwsgierig zijn en willen komen kijken, zijn van harte welkom. Stuur dan een email naar de begeleiding van de betreffende speltak (leeftijdsgroepen zie de menubalk links op deze website).