Welpenzomerkamp 2013 Zandvoort

Welpenzomerkamp 2013 Zandvoort

Het afgelopen·halfjaar is voorbijgevlogen en toen was het tijd voor onze jaarlijkse zomerkamp·en dit jaar was dat in Zandvoort! Lekker·dichtbij de zon zee en strand. De leiding Lydia, Fleur, Robert, Sebas, Mark en·Debby waren zaterdag 06-07-13 al ter plaatse om het clubhuis voor de Welpen in te·richten en het thema voor te bereiden.

Zondagochtend·stonden de eerste enthousiastelingen al om 10:30 voor de deur om hun spullen·weg te zetten en nog even naar het strand te gaan of om even de omgeving te·verkennen met papa en mama.

Om 14:30 was·het dan zo ver! Het western kamp begon.·De eerste dag hebben we vooral eerst het kampterrein verkend. De welpen·hadden al vrij snel hun plek voor een hut gevonden en waren daar meteen al druk·mee bezig. Na het eten hebben we gezellig een omgeving wandeling gemaakt en het·spel weerwolven gespeeld. Daarna was het toch echt tijd om de slaapzak op te·zoeken want op kamp gaan is toch best wel spannend dat je de nacht daarvoor·eigelijk niet zo veel slaapt. En na het eerste verhaaltje vielen de eerste·welpen al snel in dromenland.

Maandag was·het dan zo ver! Ontbijten, zwemspullen pakken zonnebrand niet vergeten! Grote·badlakens mee, scheppen mee en op naar het strand! De Welpen·begonnen meteen te graven. Grote kuilen even snel het water in om af te koelen·en weer· verder!

Dinsdag besloten we toch maar eens om de stad te gaan verkennen.De welpen·kregen een camera mee en een a4tje met opdrachten wat door het dorpje verspreid·zat natuurlijk moest het zakgeld dat ze mee hadden gekregen gespendeerd worden.·En al snel kwamen de extra waterpistolen om nou toch echt een keer de leiding·te verslaan. (helaas gemiste kans)

Woensdag,·hebben we vooral veel spelletjes gedaan, vooral op het slagbal werd er geoefend·want donderdag kwam de klaas toxopeus groep langs, want die zaten gezellig bij ons om·de hoek! Die kwamen om·15:00 bij ons aan, een dolle boel van jewelste, na een name spel te hebben·gedaan was het dan toch echt tijd voor de grote slagbal spel waar de welpen·hard voor hebben geoefend en een hele tactiek voor hadden bedacht. Maar door alle·zenuwen en een nek aan nek race hadden we jammer maar helaas toch verloren van·de Klazen.· Maar dat mocht de pret van die·dag zeker niet bederven. Na een gezellige barbeque met ze allen was het tijd·voor het grote smokkelspel. Je moest van·post naar post rennen en niet gepakt worden door de douane want dan was je een·streepje van je voorhoofd kwijt. Toen jullie terug kwamen was kolone·hatie (hatshie) daar dan toch echt! De waterpistolen werden gepakt, de pionnen en·de emmers. Tijd om kolonel hatie (hatshie) toch maar eens even terug te pakken voor·alles! Daarna was het tijd om te douchen!

Vrijdag zijn·we nog naar het juttersmuseum geweest met de bevers samen .De welpen vonden·dat erg interessant en luisterden geinteresseerd wat de meneer van het museum te·vertellen had. ·Daarna zijn we voor de·laatste keer naar het strand geweest en toen we terug kwamen had de kookstaf·een verassing! Zij kookten namelijk niet die avond, dat mochten de welpen zelf·doen! En dat deden zij door middel van hun eigen pizza te beleggen… dat was een feest!·De ene na de andere mooie belegde pizza kwam tevoorschijn! Na een zeer·geslaagde bonte avond en kampvuur was·het alweer het laaste nachtje.
 

Zaterdagochtend·stond vooral in het teken van alle spullen inpakken en op papa en mama·wachten… Nog even naar de speeltuin en toen we terug kwamen waren daar papa en·mama weer! Wat de leiding·betreft was het een super geslaagde week en willen wij de ouders bedanken dat·hun kind mee mocht met ons op kamp!

Wij zeggen; Volgend jaar doen we het graag over!
Tot zaterdag 31 augustus!

Fijne zomervakantie!
Groetjes, de Welpenleiding!