Genieten tijdens de Plusscouts zomerfietstocht

Genieten tijdens de Plusscouts zomerfietstocht

PS_fietstocht1 Van Hilversum naar Westbroek / Tienhoven 

Zaterdag 6 juli organiseerden de Plusscouts een fietstocht van ongeveer 26km. Voor prachtig weer was gezorgd. De route, door Hans Bol uitgestippeld en al een keertje “voorgereden”, liet de zes deelnemende plusscouts langs prachtige plekken dichtbij Hilversum rijden. Mooie landelijke fietspaden, die deels nog niet op de kaart staan en mooie natuur en cultuur onderweg.

De route liep vanaf het Argo clubhuis via vliegveld Hilversum naar Achterwetering en Westbroek naar Oud-Maarsseveen. Nog voor Achterwetering vonden we een gerieflijke lokatie (een “geriefhoutsbosje”) voor een op en top verzorgde picknick (hulde voor Guido en Marianne) waar we allerlei lekkernijen naar binnen schoven.

PS_fietstocht2

Bij Oud-Maarsseveen bezochten we het streekmuseum met een expositie over de vroegere industrie in het veengebied (turfsteken, stenen- en pannenfabrieken) en over hoe de mensen 100 jaar geleden in deze regio leefden. We weten nu weer de herkomst van oude woorden en uitdrukkingen als “ondergeschoven kindje”, “de lamp hangt scheef” en “dommekracht”. Na deze pauze fietsten we verder richting Tienhoven en Egelshoek, alwaar we bij het vliegveld nog een ijsje mochten eten.

Na de fietstocht was het tijd voor een ouderwetse barbecue op het clubhuis. Kortom, een gezellige plusscoutsdag, en de barbecue gaan we eind september nog eens herhalen voor de Vriendenkring van de Argonauten. Een goede zomer gewenst!