Argonauten zorgen voor schone natuur

Scoutinggroep de Argonauten heeft op zaterdag 3 november bij de omgeving van het clubhuis en de Hoorneboegse Hei een grote schoonmaakactie gehouden. Zo’n 50 kinderen en hun begeleiding gingen gewapend met vuilniszakken en prikstokken het zwerfvuil te lijf om daarmee een bijdrage te leveren aan een schonere natuur. De actie viel samen met de Landelijke Natuurwerkdag.

Scoutinggroep de Argonauten heeft op zaterdag 3 november bij de omgeving van het clubhuis en de Hoorneboegse Hei een grote schoonmaakactie gehouden. Zo’n 50 kinderen en hun begeleiding gingen gewapend met vuilniszakken en prikstokken het zwerfvuil te lijf om daarmee een bijdrage te leveren aan een schonere natuur. De actie viel samen met de Landelijke Natuurwerkdag.
De Argonauten organiseerden de actie in samenwerking met het Goois Natuurreservaat, de beheerder van het natuurgebied in Hilversum-Zuid. De Gewestelijke Afvalstoffen Dienst droeg ook een steentje bij door prikstokken, vuilniszakhouders en ander materiaal ter beschikking te stellen.
Daarnaast gingen leden van de Argonauten al eerder de wijk rond om de actie bekend te maken bij omwonenden en hen de mogelijkheid te bieden de actie te sponsoren. Tijdens een eerder door de Argonauten georganiseerde schoonmaakactie heeft de groep honderden kilo’s zwerfvuil opgehaald.
Deze keer was het ook weer raak, er werd behoorlijk wat vuil opgehaald. Ondanks het regenachtige weer was het dus een geslaagde dag!