JOTA: Record is behaald!

jotatoren2011jota-klei

Nieuwe recordtoren! 

Het is ons gelukt! Het hoogterecord uit 1992 van de JOTA recordtoren is overtroffen. Het lang staande record is op de valreep verbroken met een platform hoogte van 37,5 meter. De norm voor het platform is drie man en een kratje. Op vrijdag avond om 21.00 uur gingen de antennes omhoog, want er was nog de hele dag gewerkt om het hoogterecord te verbreken. Om 22.00 uur was de opening van de JOTA (Jamboree On The Air) en daarvoor werd deze toren gemaakt. Inclusief antennes is de toren ruim 40 meter hoog.

Het hele weekend lang werd er gezonden. Onze zendamateurs Maarten en Micha hebben alle verbindingen gemaakt. Vrijdagnacht werd om 4.00 uur de laatste gesprek voor die dag afgesloten en de volgende dag werd er alweer vroeg begonnen. De Bevers hielpen een marsmannetje dat vast zat op de maan en ’s middags werd er door de verkenners een video hunt gespeeld. Van uit een auto werden video beelden verzonden naar ons clubhuis waar een groepje verkenners, dat de beelden bekeek, een ander groepje verkenners door aanwijzingen via een porto te geven, achter het cameragroepje aan stuurde. Op zaterdag avond was er een kampvuur en werd er nog met Amateur Televisie gezonden naar andere groepen in Nederland. Op zondag was het weer opruimen. De toren zal nog een paar weken bijven staan totdat hij weer wordt afgebroken.

In het nieuws: