JOTA: 14,15,16 oktober 2011

Elk jaar tijdens het derde weekend van oktober is er de JOTA (Jamboree On The Air). Een heel weekend lang zijn scouts samen met zendamateurs over de hele wereld actief in de lucht en over het internet (JOTI). Speciaal voor dit weekend is een groepje leiding druk met het bouwen van een toren die nu al tot ruim boven de 30 meter is gegroeid. Deze toren wordt in het JOTA weekend gebruikt als zendmast.

Onze zendamateur Maarten Bakker (PE7M/J) knoopt al zijn antennes boven in deze toren en op die manier kan er via een zender contact worden gemaakt met scoutinggroepen over de hele wereld.

toren

Maar er kan ook een TV signaal worden uitgezonden. Er hangt een camera in de toren, in het clubhuis en er is een mobiele camera. De beelden van de camera worden dan weer verzonden naar andere scoutinggroep die dit ook doen.

Het hele weekend lang zijn er ook speciale chat-boxen beschikbaar, waar scouts met elkaar kunnen chatten. Dit is JOTI (Jamboree On The Internet). Je kan als scout dan ook van uit je eigen huis mee doen.

We nodigen je uit om een kijkje te komen nemen op ons clubhuis en de indrukwekkende toren te komen bekijken. De week voor de JOTA wordt er nog hard gewerkt aan de toren om die helemaal af te maken. Kijk in ons fotoboek voor foto’s van de torenbouw.

Scoutinggroepen die met ons willen zenden kunnen ons aanroepen met de call: PE7M/J.