Zomerkamp 2011!

Het was een geweldig zomerkamp!

Hallo Verkenners, Verkenner-ouders!

Allemaal weer een beetje bijgeslapen van een, als het aan de Leiding ligt, erg geslaagd kamp? We zaten op een kampterrein in Echternach, Luxemburg. Een grasveld, middenin de heuvel/bergachtige omgeving. Door de bomen waren de contouren van de omliggende heuvels met enige moeite zichtbaar. Een uitstekende lokatie om allerhande activiteiten te ondernemen!

Zo hebben we met kano’s de naastgelegen rivier afgezakt. Een rustige tocht, afgewisseld met  korte, desalniettemin verkoelende douches en stroomversnellingen.

Het volgende onderdeel was de hike. ’s Ochtends vertrokken, kwamen jullie in de avond pas aan op het kampterrein… Maar wat bleek! Dit was niet het gewone kampterrein! We stonden op een camping bestaand uit caravans met planken er tegen zodat het net bungalows leken! Na een nacht van discutabele nachtrust was het alweer vroeg dag: deel twee van de hike! Er stonden onder meer tegen een rotswand klimmen door middel van een touwladder en het oversteken van een kloof met behulp van een touwbrug!

Na de hike besloot de leiding dat het tijd was om een beetje bij te slapen, woensdag hebben we dan maar ontbeten tegen enen.. … In de middag stond het verover je fort/fukishima/ATOMKRAFT? NEIN DANKE!-handelsspel op het programma. Gelukkig waren jullie erg tevreden over de extra uitdaging van het spel! Na een snelle lunch volgde de ontknoping, die overduidelijk werd gewonnen door Oranje/Blauw/Wit! (Doorhalen wat niet van toepassing is) Gefeliciteerd!

Ook hebben we de zonsopgang bekeken, al was de opkomst iets minder dan vooraf was aangegeven, en hebben we uiteraard ook nog de Kazematten van Luxemburg bezocht!

Al met al een zeer geslaagd kamp, met een stuk beter weer dan was verwacht (en dan in Nederland!)

Groetjes,

De Verkennersleiding