Geslaagde veiligheidstraining en Barbecue (9 juli)

Zaterdagavond 9 juli waren Rowans, leiding, plusscouts en bestuur uitgenodigd voor een barbecue op het clubhuis, om nog even gezellig bij elkaar te zijn voordat alle zomerkampen beginnen. We waren met 22 m/v en hebben heerlijk gesmikkeld.

Om iets na vijf uur opende het bestuur de avond met een kleine borrel met bitterballen en andere frituurhapjes. Om 18u was er voor de leiding een verrassende wending: het groepsbestuur had een korte trainingsavond georganiseerd rondom het thema veiligheidscheck bij opkomsten, wat te doen in het geval er zich toch een keertje een incident of ongeluk voordoet tijdens een opkomst, en een workshop communicatie met ouders.

Voor de workshop “communicatie met ouders” hadden we een “boze ouder” ingehuurd, namelijk Herbert van Efferen, die ook welpenpapa bij de Argonauten is en voor scouting op regionaal niveau al vaker de trainingsmodule “Omgaan Met Ouders” gegeven heeft. Het doel van het groepsbestuur is om middels dergelijke gerichte trainingen bepaalde kwaliteiten en competenties bij de leiding te helpen ontwikkelen. En het thema veiligheid is natuurlijk altijd belangrijk om aandacht aan te schenken.

Iedereen die heeft bijgedragen aan de geslaagde en gezellige avond (o.a. de koks Daniel dB., Hans en Christel en de inkopers Senne en Daniel V. en Lydia, John en Herbert voor de workshops), dankjewel!

Het bestuur wenst alle leden en leiding een paar super zomerkampen toe de komende weken!
Groeten van Felix, uw voorzitter.