ARGONAUTEN WERKEN MEE AAN WANDELRALLY

Persbericht d.d. 10 mei 2011

Scoutinggroep de Argonauten verleent haar medewerking aan de door de Hilversumse afdeling van de Lionsclub georganiseerde wandelrally die op zondag 15 mei aanstaande langs het Voetstappenpad rondom Hilversum zal plaatsvinden.

Op 15 mei start ’s ochtends de unieke wandelrally met diverse leuke activiteiten langs het sinds 1938 aangelegde Voetstappenpad. Dit pad loopt door de prachtige heide-, water- en bosgebieden rondom Hilversum. Inschrijven voor de wandelrally kan via www.voetstappenpad.nl of bij één van de 5 opstap- en controlepunten.

De Argonauten zullen op de route met enkele typische scouting activiteiten aanwezig zijn om de wandelaars en overige belangstellenden enige afwisseling te bieden. De Argonauten zijn die dag op de Hoorneboegse heide te vinden, aan het einde van de Bosdrift, naast begraafplaats Zuiderhof.

Daarna houden·de Argonauten op zaterdag 21 mei op hun groepshuis een open dag voor jongens en meisjes in de leeftijd van 5 t/m 15 jaar. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen en die dag gratis meedraaien met de scouting opkomst om zo de sfeer bij de Argonauten te proeven. Meer informatie over de open dag is te vinden in het betreffende artikel op deze website.

Scoutinggroep De Argonauten is een gezellige scoutinggroep voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar en telt ongeveer 100 leden. De groep biedt zeer veelzijdige programma’s voor de verschillende leeftijdsgroepen. Omdat het groepshuis in het bos ligt (kruising Kolhornseweg-Eikbosserweg) is er veel aandacht voor natuur en buitenleven.

voetstappenpad