5 maart: Welpen Avondspel

5 maart

Vandaag hebben we niet zo maar een opkomst gehad: een super spannend avondspel! Na een altijd leuk spelletje bulldog zijn we het spel begonnen.

Met z`n tweeën of drieën kwamen de welpen langs drie posten. Bij post één en drie kregen de welpen super moeilijke raadsels (ookal waren ze bij post drie toch echt een stuk makkelijker!). Bij het oplossen van zo`n raadsel, mochten ze een post verder. Had je het fout, ging je een post terug. Zo had je veel geheen en weer.

Maar naast de raadsels had de leiding een leuke bonus voor de welpen bedacht: bij post twee stond er een grote pan met, ja, wat zat er eigenlijk in? Het was in ieder geval vies, plakkerig en het stonk. En oja, er zat een muntje van 20 cent in, wat ze dus moesten vinden! Uiteindelijk nog wel vaak gelukt!

Toen was het maar snel de vieze handen wegwassen en nog een spelletje Weerwolven van Wakkerdam spelen zodat de leiding tijd had om buiten…: vuur te maken! De opkomst is afgesloten met bij het vuur staan en natuurlijk spekkies eten, waarvan een deel in het vuur belande bij een poging tot roosteren.

Tot volgende opkomst allemaal!

P.S.: willen jullie meer punten voor je nest verdienen? Schrijf dan een stukje voor op de site (dat zal de leiding er dan opzetten), of maak de rebus die wij er nu op hebben gezet, of verzin zelf iets vet cools super de tof leuk!