Overig

OVERIGE ACTIVTEITEN

Het hele jaar door zijn er allerlei spannende activiteiten te doen binnen onze scoutinggroep.

Dauwroeien
Elk jaar met Hemelvaart gaan we met iedereen die zo vroeg kan opstaan Dauwroeien. s’Morgen heel vroeg staan we dan al op de steiger in Loosdrecht om samen met de jeugdleden en hun ouders, verzorgers, familie en  of vrienden de plassen onveilig te maken.

Dauwroeien
Sinterklaas
Bijna elk jaar weet de goedheiligman weer een middag voor ons vrij te maken en komt dan een kort bezoek brengen bij alle speltakken. Elk jaar weet hij ons te verrassen met een nieuw mobiel. We hebben gemerkt dat zijn
voorliefde gaat naar oltimers. Zo is hij al in een oude leger truck (DAF YA126), een Trabant
, een Daf 66 en een Eendje op bezoek gekomen. Waarmee zal hij de volgende keer weer komen…
sinterklaas
Boerenkoolfuif
De eerste opkomt van het nieuwe jaar is de boerenkoolfuif. We gaan dan samen een leuk spel spelen in het bos rondom het clubhuis, daarna is er dan een lekker bord met boerenkool, gemaakt van verse aardappelen gehaald bij een boer uit Dronten. Dan is er nog een afsluiten kampvuur met een kopje chocomel met een mandarijn.
Boerenkoolfuif