Lustrumpagina

1944 – 2019: 15e LUSTRUM

In 2019 vieren de Argonauten hun 75-jarig bestaan. Dat belooft een feestjaar te worden! Dit jaar staan veel groepsactiviteiten dan ook in het teken van het lustrum. Zo hebben we in januari met z’n allen het lustrumjaar ingeluid met een grote boerenkoolfuif met 75 kaarsjes op de taart! En het dauwroeien met Hemelvaart hebben we met maarliefst 75 deelnemers gedaan!!

Het zomerkamp wordt dit jaar een gezamenlijk lustrumkamp in Hoogerheide (Noord-Brabant) en vindt plaats vanaf 13 juli.

Op 21 september 2019 is het dan tijd voor een grote reunie. Voor deze lustrumdag zijn alle oud-leden van harte uitgenodigd. Meer informatie staat op deze pagina:

www.argonauten.nl/lustrumdag

Met richting de 200 aanwezigen hebben we die dag een geweldige en memorabele reunie gevierd. Het weer speelde erg mee. Naast de huidige leden waren ongeveer 75 oud-leden / genodigden waren aanwezig (hoe kan het ook anders bij het 75-jarig bestaan!). Daaronder zeker een handvol oud-leden van het eerste uur, heel bijzonder. De gemeente, in de hoedanigheid van Wethouder Voorink, deed een woord en namens het Landelijk Bestuur van Scouting Nederland werd door Regiovoorzitter Wouter Groen een kado overhandigd. Een afvaardiging van het Goois Natuurreservaat was eveneens aanwezig. Voor de oud-leden was er ruimschoots gelegenheid tot bijpraten en neuzen in het Argo-Archief. Het Grieks Buffet ’s avonds was zeer smakelijk en de dag werd afgesloten met een kampvuur.

Bent u oud-lid en heeft u nog herinneringen aan uw eigen Argonautentijd, of archiefstukken die u graag wilt schenken? Stuur dan een email aan onze groepsarchivaris: archief@argonauten.nl

Artikel over het lustrum en de oprichting (Gooi- en Eembode)

Artikel over de lustrumdag (Gooi- en Eemlander)

ArgoLustrumGroepsfoto2019 web

 

  Argolustrumlogo75zw

1944 – 2014: 14e LUSTRUM

Scoutinggroep de Argonauten is opgericht in september 1944 en viert in 2014 haar 70-jarig bestaan. Zo oud alweer, maar toch zo springlevend, met 100 leden verdeeld over 5 speltakken, van jong tot oud.

Onze 70e verjaardag is natuurlijk een passende aanleiding om het bestaan van de Argonauten groot te vieren. Met de huidige leden hebben we dit gedaan tijdens een bijzondere kampweek met Hemelvaart 2014, waar de hele groep aan deelnam. Dit lange weekend was boordevol activiteiten.

argo70-logo

Op zaterdag 27 september organiseerde de groep voor de oud-leden een grote reuniedag. Ongeveer 50 oud-Argonauten waren erbij. Er was volop gelegenheid om met elkaar bij te praten en herinneringen op te halen, dit alles onder het genot van een hapje en een drankje en allerlei activiteiten. Zoals de traditie betaamt, vond de uitreiking van de Orde van het Gulden Vlies plaats en was er een gezamenlijk diner. Natuurlijk ontbrak ook het kampvuur niet.

Lees hier artikelen over de lustrumdag in de lokale media

Klik hier voor een video impressie van de lustrumdag

Argonauten groepsfoto lustrum2014 allen web