Op Kamp

HET ZOMERKAMP

HET HOOGTEPUNT VAN HET JAAR.

Al is de RSW één van de hoogtepunten, het zomerkamp is écht het hoogtepunt van het Verkennersjaar. Een hele week lang kamperen, leuke programma‚s en spelen doen, een hike (voettocht), fietsen, zwemmen, avondspelen, kampvuren, uitstapjes, noem maar op.

 

Kampvuur borrdjes

Voor de leiding vergt dit zeer veel voorbereidingen (alles moet immers perfect verlopen), maar daar krijgen zowel de Verkennners als de Leiding dan ook iets heel leuks voor terug, wat niemand mag missen. Uit eigen ervaring kunnen wij U vertellen dat we nog regelmatig na zitten te praten over wat er allemaal tijdens het zomerkamp van tien jaar geleden is gebeurd…

  In principe wordt het zomerkamp elk jaar tijdens de eerste week van de officiële basisschoolvakantie voor regio Noord gehouden. We melden de datum altijd zo vroeg mogelijk, zodat U zo veel mogelijk rekening kunt houden met het afstemmen van de vakanties. Een zomerkamp begint normaalgesproken op zaterdagochtend en eindigt de week erop op zondagmiddag. We zoeken dan een kampeerterrein ergens in Nederland op waar we ons kampement gaan opbouwen. Bij de Verkenners is het echter traditie dat we eens in de vier jaar het zomerkamp in het buitenland houden, zodat elke Verkenner tenminste één keer naar het buitenland mee kan. De voorgaande buitenlandkampen zijn gehouden in Luxemburg, Engeland, de Ardennen en de Duitse Eifel. Uiteraard krijgt U daar op tijd informatie over, we houden u via brieven en het Gulden Vlies op de hoogte van de voorbereidingen. Tevens wordt er een speciale ouderavond gehouden over het zomerkamp.

De kosten van het zomerkamp zijn niet in de contributie inbegrepen. We doen ons best om de zomerkampen betaalbaar te houden, o.a. door middel van het houden van geldverdienakties.