Leiding Verkenners

logo scouts 
  

VERKENNERS LEIDING


Het leidingteam van de Verkenners bestaat uit vier leidinggevenden die allemaal al heel lang lid zijn van scouting. Voor ons is scouting veel meer geworden dan een hobby op zaterdagmiddag. We stoppen er erg veel tijd en moeite in om de groep en de Verkennerstroep draaiende te houden, maar we doen dat met het grootste plezier. Op zaterdagmiddag proberen we ons enthousiasme uiteraard door te geven aan de jeugdleden.

Ieder van ons is zelf ook jeugdlid geweest, en daarom kunnen we ons goed voorstellen wat leuk en spannend is voor de Verkenners om te doen, maar ook wat nuttig is om te leren en onder de knie te krijgen. Omdat het leidingteam niet alleen verantwoordelijk is voor de kwaliteit en de inhoud van de programma’s, maar ook voor de veiligheid van de opkomsten en sociaal-pedagogische aspecten, worden er door Scouting Nederland cursussen gegeven waarin aan al deze zaken aandacht geschonken wordt.

Twee van ons hebben de basiserkenning voor verkennersleiding behaald. 


Wil je meer weten over de verkenners van de Argonauten? Kom langs of mail een van ons dan eens…